Känn dig tryggare med VPN

I dagens uppkopplade värld läggs allt mer och mer fokus på säkerheten. Vi är ju trots allt uppkopplade i stort sett dygnet runt! Ingen vill ju få sina inloggningar eller annan känslig information stulna. Därför väljer allt fler att använda sig av så kallade VPN-tjänster.
VPN är en förkortning som står för Virtual Private Network, eller Virtuellt Privat Nätverk. Själva syftet med VPN är att skapa en säkrare anslutning på nätet, samtidigt som du även kan få tillgång till tjänster som du tidigare inte har kunnat ta del av.

Det finns både betaltjänster och gratis VPN. Gratis VPN kan vara smart om man vill prova på en VPN-tjänst en kortare period. I de allra flesta fall är det dock mer värt att gå efter en betald version.

Hur fungerar det då?

 

Med en VPN-tjänst kan du koppla upp dig mot speciella servrar där du bland annat kan ändra eller dölja dina IP-adresser. All data krypteras och slussas genom så kallade tunnlar. Det betyder att andra inte kan snoka i det du gör på nätet. De kan heller inte se vem du är. Dina känsliga uppgifter riskerar därför inte att hamna i händerna på hackare eller andra bovar där ute.

 

VPN öppnar dörrar

Men VPN innebär så mycket mer än bara ett tryggare surfande på nätet. Det innebär även att du kan komma runt irriterande saker som till exempel geoblockeringar. Det öppnar upp en helt ny värld, speciellt för dig som älskar film och annan underhållning.
Utan geoblockeringar kan du till exempel ta del av kanaler i utlandet som du annars inte har kunnat få tillgång till.
Du kan även använda dig av amerikanska Netflix för att snabbare få tillgång till nya filmer och serier som du annars skulle behöva vänta i flera veckor eller månader på.

Gratis VPN?

 

Men varför ska man betala för det? Finns det inte gratis VPN? Ja, det finns leverantörer som erbjuder gratis VPN-tjänster. Dessa gratis VPN-tjänster är dock ofta väldigt begränsade. I vissa fall får man endast en provmånad. Vill man sedan fortsätta med samma leverantör, måste man betala för tjänsten.

Man sparar heller inte speciellt mycket pengar genom att välja en gratis VPN-tjänst framför en betald, då de som kostar pengar oftast inte kostar mer än 30-70kr i månaden. Om man vill slippa att krångla med begränsad internettrafik kan det därför vara värt att gå efter en betald fullversion.

Man ska också komma ihåg att man betalar en väldigt liten summa för ett bra och effektivt skydd.

Vilka är de bästa och populäraste VPN-tjänsterna?

 

I dag finns det mängder av leverantörer att välja mellan. Högst upp på listan hittar du bland annat ExpressVPN, NordVPN, CyberGhost, SurfShark VPN och PrivateVPN. Dessa är några av de allra bästa och mest pålitliga VPN-leverantörerna just nu. Det kan vara värt att läsa på om de olika leverantörerna innan man bestämmer sig för vilken man ska välja. I grunden erbjuder de ungefär samma tjänster.

Testa en VPN-tjänst i dag, så kan du äntligen börja känna dig trygg när du surfar!